Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Burrata | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Purjolök | |
30 g | Mandlar rostade | |
1 st | Rödlök | |
60 g | Salladsmix | |
1 st | Svenska Äpplen | |
0,5 st | Salvia - färsk | |
Salviaolja | ||
1 st | Citron | |
0,5 st | Salvia - färsk | |
0,5 dl | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Sallad: Skala löken och dela i klyftor. Dela purjolöken i fyra delar. Lägg löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Strö över finhackad salvia och krydda med salt och peppar. Rosta löken i ugnen i ca 15-20 min.
Salviaolja: Värm olja och salviablad i en liten kastrull tills salviabladen är lätt friterade. Ta av från värmen och låt oljan svalna. Tillsätt citronsaft.
Sallad: Tärna äpplet.
Lägg salldsmixen på ett fat och fördela den rostade löken och burrata över. Toppa med tärnat äpple och hackad mandel. Ringla över salviaoljan och krydda med flingsalt och peppar.
Bild:
Christoffer Skogsmo
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1