Gå vidare till huvudinnehåll
Salladsmix med salviarostad lök, burrata och äpple
Mari Bergman

Salladsmix med salviarostad lök, burrata och äpple

20 minEnkelt
202,20 kr
4 portioner 27,11 kr per portion
Salt och krämig burrata gifter sig perfekt med sötman från den rostade löken. Servera som en förrätt på en bädd av salladsmix.

Sallad
0,5 tskFlingsalt
1 stGul lök
1 mskOlivolja
200 gBurrata
1 krmSvartpeppar
1 stPurjolök
30 gMandlar rostade
1 stRödlök
60 gSalladsmix
1 stSvenska Äpplen
0,5 stSalvia - färsk
Salviaolja
1 stCitron
0,5 stSalvia - färsk
0,5 dlOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sallad: Skala löken och dela i klyftor. Dela purjolöken i fyra delar. Lägg löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Strö över finhackad salvia och krydda med salt och peppar. Rosta löken i ugnen i ca 15-20 min.

3

Salviaolja: Värm olja och salviablad i en liten kastrull tills salviabladen är lätt friterade. Ta av från värmen och låt oljan svalna. Tillsätt citronsaft.

4

Sallad: Tärna äpplet.

5

Lägg salldsmixen på ett fat och fördela den rostade löken och burrata över. Toppa med tärnat äpple och hackad mandel. Ringla över salviaoljan och krydda med flingsalt och peppar.

Bild:

Christoffer Skogsmo