Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
2 dl | Vatten | |
5 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Grötris | |
2 msk | Florsocker | |
1 dl | Vispgrädde |
Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten.
Låt gröten kallna. Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten, smaka av med florsocker och vaniljsocker.
Servera ris ala Malta med saftsås eller färska frukter och bär.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket