Gå vidare till huvudinnehåll
Baconlindade dadlar
Mari Bergman

Baconlindade dadlar

20 minEnkelt
107,85 kr
8 portioner 5,86 kr per portion
Ett lättlagat och uppskattat tilltugg. Servera på glöggminglet eller som en del av ett trevligt buffébord.

35 gRuccolasallat
140 gBacon Skivat
200 gDadlar Färska
1 stBakplåtspapper
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Kärna ur dadlarna och halvera baconskivorna på längden. Linda in dadlarna med baconskivorna.

3

Lägg de baconlindade dadlarna på plåten och sätt in högt upp i ugnen ca 15 min.

4

Ta ut dadlarna ur ugnen. Fördela ruccola på ett serveringsfat och lägg över dadlarna. Servera meddetsamma.

Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde.

Bild:

Nurlan Emir