Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
160 g | Smör | |
0,5 dl | Pärlsocker | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 g | Saffran | |
5 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 msk | Vaniljsocker | |
1 tsk | Bakpulver |
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).
Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet.
Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla/forma till längder.
Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med en gaffel eller med händerna. Toppa ev. med pärlsocker.
Grädda saffranssnitten gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla