Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranssnittar
Malin Andersson

Saffranssnittar

30 minEnkelt
56,85 kr
1 portion 37,30 kr per portion
Klassiska kolakakor med ljuvlig smak av saffran - en kaka att bjuda på till advents- och glöggmyset! Saffranssnittar går snabbt att baka och går bra att frysa in tills det är dags att duka fram fikat. Blir ca 40 kakor.

160 gSmör
0,5 dlPärlsocker
0,5 dlSirap Ljus
1 gSaffran
5 dlVetemjöl
1,5 dlStrösocker
1 mskVaniljsocker
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).

2

Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet.

3

Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.

4

Dela degen i fyra bitar och rulla/forma till längder.

5

Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med en gaffel eller med händerna. Toppa ev. med pärlsocker.

6

Grädda saffranssnitten gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är varma. Låt svalna.

Bild:

Kerstin Eriksson