Gå vidare till huvudinnehåll
Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon
Mari Bergman

Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon

30 minEnkelt
En riktig klassiker till glöggmyset. Välj gärna en rund brieost på 500 g och en rund brieost på 250 g för att få till en snygg tårta.

1 mskSmör
100 gValnötter
1 dlHonung Flytande
500 gRund brieost
4 stFikon Färska
250 gRund brieost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ställ den mindre osten på den större osten på en plåt med bakplåtspapper och värm osten i ugnen i ca 15-20 min.

2

Hetta upp smöret och fräs nötterna mycket lätt under omrörning. Tillsätt lite honung och blanda. Skär fikonet i tunna klyftor.

3

Fördela de stekta valnötterna och fikonklyftorna på brietårtan och ringla över ytterligare lite honung. Servera direkt.

Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir

199,80 kr
8 portioner • 18,02 kr per portion
Svenskt Smör från Arla Smör Normalsaltat 82%
72,95 kr

145,90 kr /kg


Garant Eko Valnötter Naturella EKO/KRAV 100g Garant
24,95 kr

249,50 kr /kg


Lune De Miel Blomsterhonung 500g Lune De Miel
55,95 kr

111,90 kr /kg


WERNERSSON OST Brie Vitmögelost 500g Kolibrie
155,90 kr

155,90 kr /kg


Fikon Färska Klass1 Brazil

1 Fikon Färska Klass1

2 för 35 kr
Brazil, 75 g
18,95 kr

252,67 kr /kg