Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsdressing | ||
4 msk | Olivolja | |
1 tsk | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Sirap Agave | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Senap Grovkornig | |
1 krm | Svartpeppar | |
Sallad | ||
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Krispsallat | |
2 st | Apelsin | |
65 g | Salladsmix | |
1 st | Granatäpple | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
50 g | Sötmandel Spån |
Sallad: Skala apelsinerna och skär ut fina små filéer av fruktköttet. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.
Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.
Grovhacka persiljan.
Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och agavesirap i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och persilja. Servera på julbordet.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1