Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 st | Salladslök | |
4 st | Ägg | |
1 tsk | Dijonsenap | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Paprikakrydda | |
0,5 krm | Tabasco | |
2 msk | Majonnäs |
Lägg äggen i en kastrull med vatten och koka dem hårda i ca 9 minuter. Skölj med kallt vatten och låt äggen svalna helt så blir de enklare att skala.
Skala och halvera äggen och gröp försiktigt ur gulorna. Mosa gulorna med gaffel och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap och vinäger.
Skölj och finhacka salladslök och tillsätt hälften, och smaksätt med salt och peppar. Använd stavmixer om du vill ha smeten helt slät.
Spritsa eller skeda ut smeten i ägghalvorna och garnera med tabasco, finhackad salladslök och paprikapulver.
Bild:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria