Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Smör | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
1 st | Lagerblad | |
1 kg | Rödkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Vatten | |
10 g | Nejlikor Hela, 5 st | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
0,5 dl | Äppelcidervinäger |
Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet.
Fräs kål och äpple i smör på låg värme.
Tillsätt sirap, äppelcidervinäger, vatten, kryddnejlika och lagerblad. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Rör om då och då så det inte bränner fast.
Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en vacker skål och servera.
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko