Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Thaifärssås | ||
2 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 tsk | Honung | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Japansk soja | |
400 g | Kokosmjölk | |
200 g | Morötter | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärskvisttomater | |
1 st | Äggnudlar | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, fisksås, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min.
Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål.
Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och lite tomater vid sidan om.
Tips! Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Näringsvärde: Kcal: 842, Protein: 42 g, Fett: 48 g, Kolhydrater: 58 g.
Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Jordnötter Salta 275g Estrella