Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Nouc Cham-sås | ||
2 msk | Strösocker | |
40 ml | Limejuice - råpressad | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
Fiskkakor | ||
200 g | Torskfilé | |
1 st | Ägg | |
400 g | Laxfilé | |
1 tsk | Citrongräs Färsk | |
10 g | Limeblad | |
50 g | Färsk ingefära | |
1 st | Koriander - färsk | |
5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
3 st | Lime | |
1 st | Schalottenlök | |
2 tsk | Chilipeppar & -pulver |
Skala ingefäran och skär ner den i småbitar tillsammans med chili, limeblad, citrongräs och schalotten
Stoppa det i en mixer och kör till en puré. Tillsätt lite av fisksåsen och limejuice. Hacka eller pulsa fisken i en mixer. Blanda fisk med chilipurén, ägget och den hackade koriandern. Forma smeten till små kakor. Stek eller fritera i olja.
Skiva chili och vitlök tunt. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Såsen kan med fördel göras i förväg, den håller sig fräsch i månader. Servera med ris och/eller pickles.
Till servering: te ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.