Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklinggratäng med purjolök och sallad

Kycklinggratäng med purjolök och sallad

50 minEnkelt
420,15 kr
4 portioner 61,53 kr per portion
kycklinggratäng gratinerad med purjolök och ost serveras med bulgur och sallad. (Familjematkassen v44 2012)

Gratäng
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPurjolök
100 gVästerbottensost
1 krmSalt
1 mskOlivolja
600 gFärsk kycklingfilé
3 dlCreme Fraiche Naturell
Sallad
1 mskVinäger
2 mskOlivolja
1 stSalladsmix
100 gPumpakärnor
0,5 stRödlök
150 gHaricot Verts Färsk
Tillbehör
3 dlBulgur
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Gratäng: Sköl och skär purjolöken i 1 cm breda bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs purjolöken mjuk. Häll över purjofräset på en tallrik.

3

Ta bort fettstrimlor från kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar efter smak. (Vill du få en snabbare tillagningstid så kan du dela filéerna på längden till tunnare ”schnitzlar”) Bryn filéerna i den varma stekpannan i lite nytt smör eller olja så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och fördela purjolöken över.

4

Blanda ihop creme fraiche med ost och pressad vitlök. Krydda med en nypa salt och peppar. Bred ostsmeten över kycklingen och sätt in i ugnen ca 35- 40 min. Skär ett snitt i en kycklingfilé innan servering för att se att den är helt klar.

5

Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen.

6

Sallad: Tina haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda salladsmixen med rödlök, haricots vert och pumpafrön. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera kycklinggratängen med bulgur och sallad.

Näringsvärde per portion: 735 kcal 50 g protein 42 g fett 37 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd