Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
250 g | Sparris Färsk | |
Lax | ||
400 g | Lax Kallrökt | |
Dillstuvad potatis | ||
1 st | Dill - färsk | |
1 kg | Färskpotatis | |
1 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Smör | |
3 dl | Mellanmjölk | |
3 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Skrubba potatisen noga och koka sedan mjuk. Halvera gärna större potatisar, men koka inte för mjuka då de lätt ”mosas” sönder i såsen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ner mjölken lite i taget, vispa hela tiden så att inte såsen får klumpar. Låt småkoka under fortsatt vispning i några minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Klipp till sist ner rejält med dill. Blanda såsen med potatisarna.
Skär bort den nedre delen på sparrisarna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter. Häll av.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med den dillstuvade potatisen, sparris och en klyfta citron.
Om ni önskar en lösare stuvning så kan ni enkelt öka på mängden mjölk i receptet. Börja med de 3 dl som anges ovan, och tillsätt sedan mer efter tycke och smak.
3 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria