Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad rödbetssallad med linser, getost och bakade tomater
Mari Bergman

Rostad rödbetssallad med linser, getost och bakade tomater

40 minEnkelt
254,65 kr
4 portioner40,12 kr per portion
Ett fantastiskt recept på rostad rödbetssallad med linser, getost och bakade tomater. Tips! Rödbetorna kan med fördel rostas i ugn en dag i förväg.

Dressing
3 mskOlivolja
1 mskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskBalsamvinäger
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Sallad
800 gRödbetor
1 krmSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
75 gValnötter
390 gGröna Linser Förkokta
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
100 gSalladsmix
200 gGetost, Chevre
250 gKörsbärstomater
2 stRödlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sallad: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3

Skala rödlöken och skär i klyftor. Skölj och halvera tomaterna. Tillsätt till rödbetorna efter ca 15 min. Ringla över lite extra olja och sätt in i ugnen igen.

4

Sila av linserna och skölj noggrant under kallt vatten. Skölj salladen.

5

Rosta valnötterna hastigt på medelhög värme i en torr panna. Ringla över honung och ta bort från plattan.

6

Dressing: Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite salt och peppar.

7

Sallad: Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg upp på ett fat. Blanda upp med linser, sallad och dressing. Toppa med smulad getost och honungsrostade valnötter.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 707 kcal, 26 g protein, 42 g fett, 49 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell