Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatröra | ||
0,5 st | Röd Paprika | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
90 g | Körsbärstomater, (1 dl) | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Färsk ingefära | |
100 g | Soltorkade Tomater, (4 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
Pumpapesto | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Avokado | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
50 g | Pumpakärnor | |
40 g | Citron, (0,25 st) | |
1 msk | Olivolja | |
Zucchiniskivor | ||
0,5 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
50 g | Ruccolasallat |
Skölj och hyvla tunna långa skivor av zucchinin med osthyvel eller mandolin.
Mixa samman alla ingredienser till pumpapeston med hjälp av en matberedare.
Tomatröra:
Skölj tomat och paprika. Mixa samman alla ingredienser till tomatröran med hjälp av en matberedare.
Montering:
Varva zucchiniplattor, pumpapesto, och tomatröra. Avsluta med ett lager zucchiniplattor med lite tomatsås och toppa med ruccola.
Recept. Mari Bergman
Lägg ut dem på hushållspapper. Strö lite salt över och låt dem vattna ur en stund.
Pumpapesto:
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt