Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Veggieburger | ||
1,5 dl | Vatten | |
195 g | Veggie burger mix | |
2 msk | Olivolja | |
Tabbouleh | ||
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Citron | |
1 st | Blomkål Färsk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
Tomat- och paprikasås | ||
1 st | Röd Paprika | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
10 g | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Vanliga Tomater |
Veggieburger: Tillred biffarna enligt anvisning på förpackningen.
Tabbouleh: Skölj broccoli och blomkål och mixa det sedan till ett grovt smul i en matberedare eller finhacka för hand.
Skölj och grovhacka persilja och basilika. Skölj tomaterna och ta bort kärnhuset. Tärna dem fint. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlöken. Blanda samman med broccoli- och blomkålssmulet och tillsätt 4 msk citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda ev mer.
Tomat- och paprikasås: Skölj och skär paprika, tomat och soltorkade tomater i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller använd en bunke och stavmixer och mixa till en chunky tomatsås. Smaka av med salt och peppar.
Servera dina veggieburger med raw tabbouleh och tomat- och paprikasås.
Näringsvärde: 506 kcal, 33 g protein, 13 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Havreburgaremix Glutenfri EKO Ewalie
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt