Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaneltäcke | ||
50 g | Smör | |
0,25 dl | Sirap Ljus | |
1 dl | Strösocker | |
0,75 dl | Glutenfri mix | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Havregryn Glutenfri | |
1,5 tsk | Kanel Malen | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
Kaka med kaneltäcke, 20 cm springform | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
200 g | Karamelliserad mjölk | |
1 dl | Farinsocker | |
1 tsk | Kanel Malen | |
1 dl | Havregryn Glutenfri | |
3 st | Ägg | |
2 st | Äpplen | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
175 g | Smör | |
1,5 dl | Glutenfri mix | |
Vaniljcheesecakegrädde | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1,5 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 msk | Florsocker | |
50 g | Färskost Naturell |
Sätt ugnen på 175 grader över-och undervärme (160 grader varmluft). Fodra springformen med bakplåtspapper.
Förbered tyll och spritspåse om du vill spritsa grädden på kakan.
Skiva äpplena i ca 5 cm tjocka skivor.
Bryn smöret på medelvärme under omrörning. När smöret har fått en brun ton och en kolaktig doft är det färdigbrynt. Ställ åt sidan för att svalna.
Ha därefter i ägg, socker, farinsocker, vaniljsocker, mjölmix, havregryn, salt och det brynta smöret i en bunke. Rör försiktigt om tills smeten precis har gått ihop.
Gör nu smeten till kaneltäcket. Smält smöret. Blanda ihop strösocker, salt, havregryn, mjölmix, kanel och bakpulver i en bunke. Blanda sedan i sirap och smält smör tills ingredienserna har gått ihop till en smet.
Häll ner smeten i springformen. Lägg över äppelbitarna så att de täcker all smet. Ringla därefter dulce de lechen jämt över äpplena. Dutta ut smeten till kaneltäcket jämt över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 min tills täcket har fått fin färg. Kakan ska ha satt sig i kanterna, men vara lite vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna i kylen i ca 6 timmar tills den är helt avsvalnad (det är då täcket blir sådär underbart knäckigt).
Vaniljcheesecakegrädde: Ha ner alla ingredienser i en bunke och vispa krämigt.
Spritsa bollar runt tårtan och dekorera med äppelskivor.
Recept: Jonna Warnfalk
Bild:
Jonna Warnfalk
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant