Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad kyckling med broccoli- och fetaostsallad med granatäpple
Mari Bergman

Grillad kyckling med broccoli- och fetaostsallad med granatäpple

40 minEnkelt
135,25 kr
4 portioner29,92 kr per portion
Ett ljuvligt recept på grillad kyckling med en fräsch fetaoastsallad med granatäppelkärnor. Till kycklingen tillagas även ugnsrostad potatis.

Kyckling
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
650 gKyckling Minutfilé
1 krmSvartpeppar Malen
Potatis
700 gPotatis
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Broccolisallad
300 gSvartkål
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBroccoli
125 gGranatäpplekärnor
150 gFetaost
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
Dressing
0,5 tskHonung Flytande
1 stCitron
3 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 30 min.

3

Broccolisallad: Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skölj kålen och ta bort stammen i mitten. Strimla kålen grovt. Skala och skiva vitlöken.

4

Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärme och fräs broccoli, kål och vitlök tills det mjuknar en aning. Krydda med salt och peppar.

5

Dressing: Blanda oljan med rivet citronskal- och saft, honung och salt.

6

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och stek kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekta.

7

Broccolisallad: Lägg upp broccoli- och kålfräset på ett fat och strö över smulad fetaost och granatäpple. Ringla över dressingen.

Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och broccolisallad

Näringsvärde: 573 kcal. 48 g protein, 25 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson