Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
650 g | Kyckling Minutfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis | ||
700 g | Potatis | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Broccolisallad | ||
300 g | Svartkål | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Broccoli | |
125 g | Granatäpplekärnor | |
150 g | Fetaost | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
Dressing | ||
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Citron | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 30 min.
Broccolisallad: Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skölj kålen och ta bort stammen i mitten. Strimla kålen grovt. Skala och skiva vitlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärme och fräs broccoli, kål och vitlök tills det mjuknar en aning. Krydda med salt och peppar.
Dressing: Blanda oljan med rivet citronskal- och saft, honung och salt.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och stek kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekta.
Broccolisallad: Lägg upp broccoli- och kålfräset på ett fat och strö över smulad fetaost och granatäpple. Ringla över dressingen.
Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och broccolisallad
Näringsvärde: 573 kcal. 48 g protein, 25 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant