Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Schalottenlök | |
20 g | Smör | |
50 g | Svartkål | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 msk | Farinsocker | |
0,5 tsk | Salt | |
20 ml | Matlagningsvin Vitt | |
40 g | Valnötter | |
250 g | Färsk pasta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Olivolja, Extra Virgin |
Hetta upp vatten i en stor kastrull. Grovhacka valnötterna. Plocka kålbladen och repa bladdelarna från mittnerven, skölj.
Skala och klyfta schalottenlöken, fräs i en panna på medelhög värme i 2-3 minuter tillsammans med två matskedar olivolja. Strö över farinsocker och blanda med vinet. Fortsätt koka tills gyllenbrun.
Stek vitlöksklyftan i en stekpanna med två matskedar olivolja, tillsätt kålbladen, fräs i 2 minuter. Salta & peppra.
Koka Girasolin i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet, låt dem rinna av men spara en kopp av kokvattnet.
Hetta upp smöret i en tredje stekpanna och fräs raviolin i några sekunder, tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Lägg upp Girasolin, garnera med karamelliserad schalottenlök, svartkålsblad och grovhackade valnötter. Peppra. Buon appetito!
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ravioli Ricotta Spenat 250g Rana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta