Gå vidare till huvudinnehåll
Girasoli Gorgonzola D.O.P. & valnötter med schalottenlök och svartkål
RANA

Girasoli Gorgonzola D.O.P. & valnötter med schalottenlök och svartkål

20 minEnkelt
202,25 kr
4 portioner 15,10 kr per portion
Girasoli Gorgonzola D.O.P. & valnötter med schalottenlök och svartkål

2 stSchalottenlök
20 gSmör
50 gSvartkål
1 klyftaVitlök Färsk
1 mskFarinsocker
0,5 tskSalt
20 mlMatlagningsvin Vitt
40 gValnötter
250 gFärsk pasta
1 krmSvartpeppar Malen
4 mskOlivolja, Extra Virgin
Instruktioner
1

Hetta upp vatten i en stor kastrull. Grovhacka valnötterna. Plocka kålbladen och repa bladdelarna från mittnerven, skölj.

2

Skala och klyfta schalottenlöken, fräs i en panna på medelhög värme i 2-3 minuter tillsammans med två matskedar olivolja. Strö över farinsocker och blanda med vinet. Fortsätt koka tills gyllenbrun.

3

Stek vitlöksklyftan i en stekpanna med två matskedar olivolja, tillsätt kålbladen, fräs i 2 minuter. Salta & peppra.

4

Koka Girasolin i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet, låt dem rinna av men spara en kopp av kokvattnet.

5

Hetta upp smöret i en tredje stekpanna och fräs raviolin i några sekunder, tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

6

Lägg upp Girasolin, garnera med karamelliserad schalottenlök, svartkålsblad och grovhackade valnötter. Peppra. Buon appetito!