Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
3 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Romansallat | |
200 g | Tonfisk i Vatten | |
4 st | Ägg | |
240 g | Svarta oliver utan kärnor | |
300 g | Potatis Fast |
Sallad: Skölj potatisen. Skär den i bitar och koka i saltat vatten.
Koka äggen mjuka med lös gula. Ca 4-5 min. Skala dem sedan och halvera varje ägg.
Skölj och halvera tomaterna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och strimla salladen och sila av vattnet från oliverna.
Dressing: Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Blanda alla salladsingredienser med den kokta potatisen och dressingen. Toppa med ägghalvor och tonfisk.
Näringsvärde: 423 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 19 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel