Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gräslök - färsk | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 krm | Flingsalt | |
40 g | Pinjenötter | |
3 tsk | Tryffelolja | |
2 tsk | Olivolja | |
50 g | Parmesanost | |
350 g | Romansallat, (2 st) |
Halvera romansalladen och citronen.
Blanda yoghurten med olivolja och tryffelolja.
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
Riv parmesanost och finhacka gräslök.
Pensla romansalladen med olivolja. Grilla salladshalvorna och citronhalvorna med snittytan ner ca 1-2 min på direkt värme.
Lägg upp den grillade romansalladen på ett fat och strö över flingsalt och peppar. Ringla över yoghurtsåsen och toppa med pinjenötter, riven ost och gräslök. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronerna.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt