Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spenat- och kesellarullar | ||
100 g | Valnötter | |
200 g | Färska champinjoner | |
250 g | Kvarg 10 procent | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Rödlök | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
150 g | Gorgonzola | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
Sallad | ||
1 st | Orange Paprika | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Vinäger | |
Tomatsås | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Strösocker | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
800 g | Hela Tomater Konserverade | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Gul lök |
Värm ugnen till 200 grader.
Tomatsås: Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och socker och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 10 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar
Spenat- och kesellarullar: Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk.
Rosta valnötter i lite smör i en medelvarm panna.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka rödlöken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
Skär lasagneplattorna till 8 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt. Häll över tomatsåsen.
Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Sallad: Skölj sallad, gurka och paprika och skär allt i bitar. Hacka persiljan och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
Näringsvärde: 798 KCAL 32g Protein 49g Fett 54g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla