Gå vidare till huvudinnehåll
Linguini med valnötspesto med spenat & bakade tomater

Linguini med valnötspesto med spenat & bakade tomater

30 minEnkelt
267,60 kr
4 portioner 35,02 kr per portion
Linguini med valnötspesto är en riktigt snabb och enkel vegetarisk vardagsrätt som passar perfekt när tiden är knapp. Till den vill vi gärna tipsa om att baka cocktailtomaterna någon dag i förväg, och har du lite extra tid så baka dem gärna länge på låg värme. Ca 1 ½ timme i 125 grader, så blir de himmelskt goda.

1 tskFlingsalt
4 stKvisttomater
2 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
125 gFärsk bladspenat
400 gLinguine
Valnötspesto
0,5 tskFärsk ingefära
0,5 stBasilika - färsk
230 gCitron
0,75 dlOlivolja
100 gValnötter
75 gVästerbottensost
0,5 tskFlingsalt
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto. Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.