Gå vidare till huvudinnehåll
Vardagsbiffar med grönsaksmos

Vardagsbiffar med grönsaksmos

20 minEnkelt
253,30 kr
2 portioner48,91 kr per portion
Snabblagade favoritbiffar med riven morot som gör dem extra saftiga. Perfekt vardagsrätt!

Grönsaksmos
3 mskCreme Fraiche Naturell
250 gBroccoli
300 gBlomkål Färsk
15 gGräslök - färsk
Vardagsbiffar
1 stGul lök
1 stMorötter
200 gNötfärs
3 mskCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Skala och finhacka löken. Riv moroten. Blanda nötfärsen med lök, morot, dijonsenap, 1 tsk salt, 2 krm peppar och crème fraiche.

2

Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.

3

Koka under tiden blomkål och broccoli i små buketter tills de blir mjuka. Häll av kokspadet, men spara lite. Mixa grönsakerna och späd med kokspadet till fast konsistens. Hacka gräslöken. Rör ner crème fraiche och gräslök och smaka av med ca 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Blanda grönsallad med tomater till servering. Använd Lätt créme fraiche istället för vanlig om du vill det.

På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp en handflatestor mängd köttfärsbiff och en knytnäve mos på tallriken. Lägg på två knytnävar blandad sallad. Handfast: Lägg upp en handflatestor mängd köttfärsbiff och en knytnäve mos på tallriken. Lägg på en knytnäve blandad sallad och en knytnävestor bit fullkornsbröd.