Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Bulgur | |
Torsk | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
0,75 tsk | Salt | |
75 g | Grana Padano | |
150 g | Ajvar | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken om du använder fryst.
Torsk: Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda ihop ajvar relish med creme fraiche och riven grana padano. Skölj och finhacka basilika och blanda i. Bred röran över fisken och sätt in i ugnen ca 10 min.
Tillbehör: Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulgur/ris och grönsaker.
Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 587 kcal, 41 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria