Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
60 g | Romansallat, (0,5 st) | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 msk | Olivolja | |
500 g | Potatis Fast | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
75 g | Västerbottensost | |
1 st | Dill - färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta och peppra lite lätt.
Riv osten och blanda ihop med grädde i en bunke. Skölj och finhacka dillen och skölj och riv skal från en citron och tillsätt till grädden och osten. Tillsätt salt och häll gräddblandningen över laxen. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Tvätta potatisen och dela den på mitten om de är stora. Skala morötterna och skär dem i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten. Skölj och strimla sallad och ringla över olivolja.
Servera den ugnsgratinerade laxen med nykokt potatis, morötter och sallad.
Näringsvärde: 649 kcal, 32 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria