Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad flankstek och romansallad med tryffel och parmesan
Mari Bergman

Grillad flankstek och romansallad med tryffel och parmesan

30 minMedel
515,15 kr
4 portioner 73,85 kr per portion
Prova att grilla romansallad, det blir ljuvligt gott! Här toppar vi den grillade salladen med yoghurtsås, pinjenötter och parmesanost och serverar till grillad flankstek. Enkelt och gott!

Romansallad
3 tskTryffelolja
50 gPinjenötter
1 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
4 krmFlingsalt
1 stGräslök - färsk
75 gParmesanost
360 gRomansallat, (2 st)
2 tskOlivolja
1 stCitron - Eko
Flankstek
2 tskFlingsalt
0,5 mskOlivolja
4 krmSvartpeppar Malen
600 gFlankstek
Instruktioner
1

Flankstek: Ta fram köttet i god tid före grillning och låt det bli rumsvarmt. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidor.

2

Romansallad: Halvera romansalladen och citronen.

3

Blanda yoghurten med olivolja och tryffelolja.

4

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.

5

Riv parmesanost och finhacka gräslök.

6

Flankstek: Grilla köttet ca 5 min/sida på direkt värme och låt det sedan vila i 10 min innan du skär upp det.

7

Romansallad: Pensla romansalladen med olivolja. Grilla salladshalvorna och citronhalvorna med snittytan ner ca 1-2 min på direkt värme.

8

Lägg upp den grillade romansalladen på ett fat och strö över flingsalt och peppar. Ringla över yoghurtsåsen och toppa med pinjenötter, riven ost och gräslök. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronerna.

9

Servera den grillade flanksteken med den grillade romansalladen.

Bild:

Nurlan Emir