Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Romansallad | ||
3 tsk | Tryffelolja | |
50 g | Pinjenötter | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 krm | Flingsalt | |
1 st | Gräslök - färsk | |
75 g | Parmesanost | |
360 g | Romansallat, (2 st) | |
2 tsk | Olivolja | |
1 st | Citron - Eko | |
Flankstek | ||
2 tsk | Flingsalt | |
0,5 msk | Olivolja | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Flankstek |
Flankstek: Ta fram köttet i god tid före grillning och låt det bli rumsvarmt. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidor.
Romansallad: Halvera romansalladen och citronen.
Blanda yoghurten med olivolja och tryffelolja.
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
Riv parmesanost och finhacka gräslök.
Flankstek: Grilla köttet ca 5 min/sida på direkt värme och låt det sedan vila i 10 min innan du skär upp det.
Romansallad: Pensla romansalladen med olivolja. Grilla salladshalvorna och citronhalvorna med snittytan ner ca 1-2 min på direkt värme.
Lägg upp den grillade romansalladen på ett fat och strö över flingsalt och peppar. Ringla över yoghurtsåsen och toppa med pinjenötter, riven ost och gräslök. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronerna.
Servera den grillade flanksteken med den grillade romansalladen.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt