Gå vidare till huvudinnehåll
Limekyckling

Limekyckling

30 minEnkelt
220,25 kr
4 portioner 31,74 kr per portion
Citrus och kyckling är goda kombinationer. i receptet har vi vildris men du kan välja vanligt ris eller pasta.

1 dlVatten
550 gGrönsaksblandningar
500 gKycklingfile
3 dlVildris
1,5 mskSmör
0,5 stHönsbuljong
1 stLime
1 mskHonung
0,5 dlPersilja - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar
1 tskKinesisk soja
Instruktioner
1

Koka riset. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med riset, lättkokta grönsaker och gärna lite bröd.