Gå vidare till huvudinnehåll
Små parmesanbiffar med pressad potatis och lingonsås
Mari Bergman

Små parmesanbiffar med pressad potatis och lingonsås

30 minEnkelt
471,05 kr
4 portioner 44,61 kr per portion
Goda färsbiffar som serveras med brunsås, lingon och en färgglad sallad.

Biffar
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
2 stÄgg
2 mskOlivolja
500 gNötfärs
2 mskSenap Skånsk
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
100 gParmesanost
Vintersallad för 2 middagar
0,25 dlVit balsamvinäger
0,5 tskSalt
0,5 mskHonung Flytande
400 gVanliga morötter
0,5 dlOlivolja
1 stRöd Paprika
500 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
50 gSalladslök
Tillbehör
700 gPotatis Fast
Sås
1,5 mskRårörda Lingon
2 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
1 tskKinesisk soja
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och skala och koka potatisen.

2

Biffar: Blanda nötfärsen med riven parmesanost, skalad finhackad gul lök, skalad pressad vitlöksklyfta, senap, ägg, salt och svartpeppar. Forma ca 8 st små biffar och stek dem i en varm panna med lite olja tills de har fått fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

3

Sås: Häll grädde och vatten i pannan och krydda med soja. Koka ner såsen en aning och sila den till en liten kastrull genom en finmaskig sil. Smaka av såsen med lingonsylt och lite salt och svartpeppar.

4

Vintersallad: Skölj och strimla vitkål och salladslök. Skala och riv morötter och skölj och strimla paprikan. Blanda allt i en stor skål. Blanda ihop olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar och slå över salladen. Blanda runt ordentligt. Spara hälften av salladen till recept 3 denna vecka, "Stekt kassler med quinoa och äpple- och senapsdipp" eller till någon annan måltid.

5

Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress i en stor skål.

6

Servera parmesanbiffarna tillsammans med pressad potatis, lingonsås och vintersallad.

Näringsvärde: Kcal: 820 Fett: 55 g Protein: 42 g Kolhydrater: 38 g

Bild:

Linnea Swärd