Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 msk | Salt | |
100 g | Smör | |
50 g | Hasselnötter | |
3 msk | Honung | |
3 msk | Citron | |
3 msk | Kinesisk soja | |
0,25 st | Färsk timjan | |
1 dl | Kalvfond Buljong | |
100 g | Shiitake-svamp | |
200 g | Vindruvor | |
2 msk | Rödvinsvinäger | |
1,3 kg | Kyckling Hel | |
600 g | Palsternacka |
Skala och klyfta palsternackorna. Riv skalet av citronen. Bryn smöret på spisen, när smöret har skiftat färg till gyllenbrunt och du känner en nötaktig doft som påminner om kola är smöret klart.
Blanda samman 50 g brynt smör med soja, citronskal och honung och 5 kvistar timjan. Låt svalna och tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt.
Stoppa in kycklingen i mitten av ugnen vid 225 ºC i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200 ºC.
Lägg palsternackorna i samma ugnsform som kycklingen och låt allt steka klart i ugnen ca 45 minuter, ös kycklingen och palsternackorna då och då med fettet som bildas i formen.
Stek shiitakesvampen hastigt i varm stekpanna och tillsätt hasselnötter och druvor. Toppa palsternackorna vid servering med svamp/druvfräset.
Koka upp kalvfond och blanda med 50 g brynt smör och rödvinsvinäger, krydda med rikligt med svartpeppar och servera som vinaigrette till kycklingen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Vindruvor Gröna i Ask Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko