Gå vidare till huvudinnehåll
Mustig gryta med nötbog

Mustig gryta med nötbog

1 t 30 minEnkelt
233,80 kr
4 portioner 31,51 kr per portion
Mustig gryta med nötbog

2 stGul lök
2 stVanliga morötter
1 stKöttbuljong
200 gPalsternacka
4 dlVatten
1 stRotselleri
1 dlLingon
2 mskTomatpuré
1 tskHonung Flytande
1 stLagerblad
500 gNötbog
2 mskVetemjöl
Instruktioner
1

Skär bogen i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i stekpanna.

2

Lägg i gryta, strö över mjöl, rör om och tillsätt vatten, buljong, lagerblad och tomatpuré.

3

Koka under lock tills köttet är mjukt ca 50 min.

4

Dela lök, morötter, palsternacka och rotselleri i stora bitar. Bryn rotfrukterna lite lätt och lägg i grytan.

5

Tillsätt honung och koka rotfrukterna mjuka ca 15 min.

6

Lägg i lingonen och låt det puttra med de två sista minutrarna.

7

Smaka av med salt och peppar.

Serveras med potatis eller ris.