Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Gul lök | |
2 st | Vanliga morötter | |
1 st | Köttbuljong | |
200 g | Palsternacka | |
4 dl | Vatten | |
1 st | Rotselleri | |
1 dl | Lingon | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Lagerblad | |
500 g | Nötbog | |
2 msk | Vetemjöl |
Skär bogen i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i stekpanna.
Lägg i gryta, strö över mjöl, rör om och tillsätt vatten, buljong, lagerblad och tomatpuré.
Koka under lock tills köttet är mjukt ca 50 min.
Dela lök, morötter, palsternacka och rotselleri i stora bitar. Bryn rotfrukterna lite lätt och lägg i grytan.
Tillsätt honung och koka rotfrukterna mjuka ca 15 min.
Lägg i lingonen och låt det puttra med de två sista minutrarna.
Smaka av med salt och peppar.
Serveras med potatis eller ris.
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Bog i Bit av Nöt Fryst EKO/KRAV 1kg Myrö Gård