Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök, (1 dl) | |
1 dl | Morötter | |
1 kg | Kycklinglårfile | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,5 dl | Stjälkselleri | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
2 msk | Kapris | |
1 tsk | Citron | |
1 dl | Salvia - färsk | |
1 dl | Färsk persika | |
10 st | Vanliga Tomater | |
1 dl | Svarta oliver |
Gällande kycklingen: 1 kg färska kycklinglår eller kycklingklubbor (går även att laga med kycklingbröst men då blir tillagningstiden något kortare).
Skålla tomaterna genom att göra ett par snitt i botten av dem med en kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Skala, dela och ta ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar och spara till såsen. Burktomaterna delas i mindre bitar. Spara köttet och tomatjuicen till såsen.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn därefter kycklingdelarna i en skvätt olivolja tills de har fått fin färg runtom.
Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och fortsätt att bryna tills rotsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt att steka tills vinet har kokat in. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock.
Fortsätt att steka på medelhög värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oliver, persilja samt rivet citronskal och eventuellt kapris. Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivolja.
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant