Gå vidare till huvudinnehåll
Pollo alla cacciatora
Hemmakock

Pollo alla cacciatora

1 tEnkelt
288,00 kr
4 portioner 39,29 kr per portion
Italiensk kyckling på jägarvis

1 stGul lök, (1 dl)
1 dlMorötter
1 kgKycklinglårfile
2 klyftaVitlök
0,5 dlStjälkselleri
2 dlRött matlagningsvin
2 mskKapris
1 tskCitron
1 dlSalvia - färsk
1 dlFärsk persika
10 stVanliga Tomater
1 dlSvarta oliver
Instruktioner
1

Gällande kycklingen: 1 kg färska kycklinglår eller kycklingklubbor (går även att laga med kycklingbröst men då blir tillagningstiden något kortare).

Skålla tomaterna genom att göra ett par snitt i botten av dem med en kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Skala, dela och ta ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar och spara till såsen. Burktomaterna delas i mindre bitar. Spara köttet och tomatjuicen till såsen.

2

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn därefter kycklingdelarna i en skvätt olivolja tills de har fått fin färg runtom.

Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och fortsätt att bryna tills rotsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt att steka tills vinet har kokat in. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock.

Fortsätt att steka på medelhög värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oliver, persilja samt rivet citronskal och eventuellt kapris. Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivolja.