Gå vidare till huvudinnehåll
Grönsakspasta med ärtpesto och pumpakärnor
Mari Bergman

Grönsakspasta med ärtpesto och pumpakärnor

30 minEnkelt
248,70 kr
4 portioner 28,08 kr per portion
En kul pastarätt med grönsaksspaghetti och en annorlunda, men lika god, pesto på gröna ärtor. Toppa med pumpakärnor. (Tastelines vegokasse v22 2015)

Pesto
0,5 tskVitvinsvinäger
2 klyftaVitlök Färsk
2 krmSalt
0,5 dlOlivolja
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSvartpeppar Malen
40 gRiven Parmesanost
0,5 stBasilika - färsk
Pasta
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
1 stZucchini
2 krmSvartpeppar Malen
200 gVitkål
400 gTagliatelle
400 gVanliga morötter
Topping
2 krmSalt
1 mskOlivolja
200 gPumpakärnor
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Pesto: Mixa ihop ärtorna med pressad vitlök, vitvinsvinäger, basilika, riven ost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Pasta: Koka pastan.

4

Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa remsor med en potatisskalare, ta inte med kärnhuset från zucchinin. Skär vitkålen i grova bitar.

5

Topping: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs pumpafrönen hastigt. Krydda med lite salt och lägg över dem på en tallrik.

6

Pasta: Tillsätt lite mer olivolja i pannan och fräs grönsakerna hastigt och krydda med lite salt och peppar.

7

Sila av pastan men spar 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pastan och vattnet till grönsakerna och vänd runt med peston.

Servera pastan i djupa tallrikar och strö över rostade pumpafrön.

Näringsvärde: Kcal: 726 Fett: 25 g Protein: 27 g Kolhydrater: 91 g

Bild:

Malou Fickling