Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gremolata | ||
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 st | Persilja - färsk | |
75 g | Parmesanost | |
1 tsk | Salvia - torkad | |
1 st | Citron | |
390 g | Kräftstjärtar | |
390 g | Musslor i Lake | |
400 g | Färska lasagneplattor | |
Till servering | ||
100 g | Smör |
Sätt på en stor kastrull med vatten, salta vattnet ordentligt. Skär lasagne, tvärs över plattorna i 2 cm skivor breda remsor.
Finhacka persiljan och lägg i en skål. Skölj citronen noga och riv ner skalet (endast det gula på citronen) i skålen. Skala och riv även vitlöksklyftorna, blanda i salvian och rör runt ordentligt. Gremolatan är klar!
Bryn smöret hårt i en kastrull det ska bli gyllenbrunt. Ta bort från värmen så att det inte bränns.
Finriv parmesanosten på ett rivjärn.
Doppa pappardellen i det kokande vattnet, koka i ca 4 min. Häll av och häll tillbaka pastan i kastrullen. Sila av vattnet från skaldjuren och tillsätt dem sedan till pastan, strö över gremolatan och parmesanosten.
Häll avslutningsvis över det brynta smöret och lägg upp på fat och servera genast.
Näringsvärde: 497 KCAL 30 G PROTEIN 30 G FETT 26 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla