Gå vidare till huvudinnehåll
Mat-Tinas papardelle med skaldjur och gremolata
Tina Nordström

Mat-Tinas papardelle med skaldjur och gremolata

15 minEnkelt
435,50 kr
4 portioner 80,92 kr per portion
Njut av en riktig goding som går på ett kick att trolla fram. Tina Nordströms pappardelle med skaldjur och gremolata.

Gremolata
2 klyftaVitlök Färsk
1 stPersilja - färsk
75 gParmesanost
1 tskSalvia - torkad
1 stCitron
390 gKräftstjärtar
390 gMusslor i Lake
400 gFärska lasagneplattor
Till servering
100 gSmör
Instruktioner
1

Sätt på en stor kastrull med vatten, salta vattnet ordentligt. Skär lasagne, tvärs över plattorna i 2 cm skivor breda remsor.

2

Finhacka persiljan och lägg i en skål. Skölj citronen noga och riv ner skalet (endast det gula på citronen) i skålen. Skala och riv även vitlöksklyftorna, blanda i salvian och rör runt ordentligt. Gremolatan är klar!

3

Bryn smöret hårt i en kastrull det ska bli gyllenbrunt. Ta bort från värmen så att det inte bränns.

4

Finriv parmesanosten på ett rivjärn.

5

Doppa pappardellen i det kokande vattnet, koka i ca 4 min. Häll av och häll tillbaka pastan i kastrullen. Sila av vattnet från skaldjuren och tillsätt dem sedan till pastan, strö över gremolatan och parmesanosten.

Häll avslutningsvis över det brynta smöret och lägg upp på fat och servera genast.

Näringsvärde: 497 KCAL 30 G PROTEIN 30 G FETT 26 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd