Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
50 g | Majskorn | |
200 g | Riven Gratängost | |
400 g | Tacochips | |
3 dl | Gräddfil | |
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Tacofärs | ||
1 tsk | Strösocker | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 tsk | Torkad oregano | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Salt | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Kidneybönor | |
3 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Chilipulver | |
2 dl | Vatten |
Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.
Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vegfärsen tillsammans med kryddblandningen. Skala och pressa i 2 klyftor vitlök. Sila av och skölj bönorna under kallt vatten.
Tillsätt vatten, tomatpuré och bönor och låt det puttra ihop 2 min. Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.
Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.
Näringsvärde: Kcal: 850 Fett: 36 g Protein: 43 g Kolhydrater: 80 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria