Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron | |
2 st | Stjälkselleri | |
0,5 dl | Mascarpone | |
1,5 dl | Arborioris | |
0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 dl | Parmesanost | |
0,5 st | Rödlök | |
1 klyfta | Vitlök | |
4 dl | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Basilika - färsk |
Koka upp buljongen.
Skala och hacka rödlöken. Ansa och strimla selleristjälkarna. Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och selleri och fräs under omrörning några min. Blanda i vitlöken och riset. Rör om och häll i vinet. Koka upp och låt vinet koka in. Späd därefter lite i taget med den heta buljongen och sjud på svag värme ca 20 min. Rör då och då. Blanda i den strimlade basilikan, citronskalet och saften samt osten. Rör om.
Servera risotton med bröd och sallad.