Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äpplen | ||
2 st | Äpple Pink Lady | |
2 msk | Strösocker | |
0,5 msk | Kanel | |
Kaksmet | ||
1 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Strösocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
2 st | Ägg |
TILLAGNING Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.
NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1295 kJ 310 KCAL 44g KOLHYDRATER 5g PROTEIN 12g FETT
1 Äpple Pink Lady 6-pack Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla