Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskfilé
Mathem

Grillad fläskfilé

30 minEnkelt
298,00 kr
8 portioner 29,80 kr per portion
Lättlagad kötträtt till buffébordet. Passar fint till exempelvis olika sallader eller potatisgratäng.

1 mskOlivolja
1 tskSvartpeppar Malen
800 gFläskfilé
1,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 160 grader. Putsa filén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja, salta och peppra efter smak.

2

När man grillar fläskfilé är det viktigt att inte grillen är för varm för då blir ytan för bränd. Lägg kolen runtom och inte i mitten av grillen. Se till att grillen är varm innan du lägger på fläskfilén.

3

Grilla fläskfilén i en grillpanna så att den får stekyta runt om. Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader. Låt filén vila en stund innan du skär upp den i skivor.

För utegrillning:

4

Putsa fläskfilén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja och salta och peppra ordentligt.

5

Grilla ca 7-10 minuter på varje sida. Använd gärna en köttermometer. Innertemperaturen ska vara 65- 67°C men tänk på att temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.

6

Låt gärna fläskfilén vila under folie ca 15 minuter innan du skär upp och serverar den.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt