Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
800 g | Fläskfilé | |
1,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 160 grader. Putsa filén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja, salta och peppra efter smak.
När man grillar fläskfilé är det viktigt att inte grillen är för varm för då blir ytan för bränd. Lägg kolen runtom och inte i mitten av grillen. Se till att grillen är varm innan du lägger på fläskfilén.
Grilla fläskfilén i en grillpanna så att den får stekyta runt om. Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader. Låt filén vila en stund innan du skär upp den i skivor.
För utegrillning:
Putsa fläskfilén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja och salta och peppra ordentligt.
Grilla ca 7-10 minuter på varje sida. Använd gärna en köttermometer. Innertemperaturen ska vara 65- 67°C men tänk på att temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.
Låt gärna fläskfilén vila under folie ca 15 minuter innan du skär upp och serverar den.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt