Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Frittata | ||
500 g | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
3,5 dl | Mellanmjölk | |
130 g | Rödlök | |
7 st | Ägg | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 msk | Timjan - torkad | |
150 g | Fetaost | |
1,5 msk | Grönsaksbuljong | |
Avokadosallad | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Avokado | |
140 g | Gurka | |
115 g | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
70 g | Mangold |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sötpotatisarna. Riv dem grovt eller skär dem i sockerbitsstora kuber. Grovhacka rödlöken och skär broccolin i små buketter. Skär fetaosten i bitar. Lägg alltsammans i en stor ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, buljong och svartpeppar och häll över grönsakerna.
Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat.
Skölj mangolden, skiva gurkan tunt med en osthyvel och skär avokadon i bitar. Lägg upp på ett fat och pressa över saften från citronen. Ringla över lite olja och strö över lite salt och peppar.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt