Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Riswok | ||
280 g | Majskorn | |
1 st | Röd Paprika | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
3 msk | Japansk soja | |
1 krm | Salt | |
250 g | Edamamebönor | |
Limeyoghurt | ||
1 st | Lime | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tsk | Honung Flytande |
Riswok: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Lägg sedan över det kokta riset på en tallrik och låt det svalna.
Skölj och skär broccolin i små buketter. Skölj och tärna paprikan smått. Skala och finhacka vitlöken och sila av vattnet från majsen.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsaker och sojabönor med vitlöken på medelhög värme. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt soja och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Grovhacka nötterna och strö över vid servering.
Limeyoghurt: Blanda yoghurt med honung och riv i limeskal och pressa i saft. Servera limeyoghurten till riswoken.
Näringsvärde: 669 kcal, 21 g protein, 23 g fett, 85 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant