Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mashed peas | ||
1 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Chips | ||
3 st | Bakpotatis | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
Fish | ||
600 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Panko | |
2 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Citron |
Värm ugnen till 200 grader.
Chips: Skölj potatisen och skär varje potatis i pommes fritesstora bitar. Lägg pommes fritesen på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och se till så att pommes fritesen inte ligger för tätt inpå varandra. Sätt in i ugnen och rosta ca 30 min eller tills pommes fritesen har fått fin färg och känns krispiga.
Mashed peas: Mixa samman tinade ärtor, olivolja, mynta, rivet citronskal från 1 citron och citronsaft från en halv citron till en röra. Smaka av med salt och peppar.
Fish: Skär torskfilén i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta. Servera fish and chipsen tillsammans med mashed peas, salladsblad och citronklyftor.
Näringsvärde: 700 kcal, 41 g protein, 25 g fett, 74 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla