Gå vidare till huvudinnehåll
Torskrygg med gremolatatopping och persiljeslungad potatis
Mari Bergman

Torskrygg med gremolatatopping och persiljeslungad potatis

40 minEnkelt
242,25 kr
2 portioner65,26 kr per portion
Persilja, basilika och citron är smaker som tillsammans med fin torskrygg gör att den här rätten blir succé. Den passar lika bra till vardags som till fest. Tips! Om du köper fryst torskrygg, tina den i kylen över natten.

Torskrygg
1 mskPersilja - fryst
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stCitron
1 mskBasilika - fryst
300 gTorskrygg Fryst
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
0,5 tskHonung Flytande
Tillbehör
1 mskSmör
1 krmSalt Fint
250 gHaricot Verts Fryst
Potatis
400 gPotatis
1 mskSmör
1 tskPersilja - fryst
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 160 grader.

2

Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Torskrygg: Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra lite lätt.

4

Skala och riv vitlök och blanda med persilja, basilika, olja, rivet citronskal, citronsaft, crème fraiche, honung, salt och peppar. Bred gremolatablandningen över fisken och gratinera i ugn i ca 10-12 min.

5

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.

6

Potatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör och persilja till potatisen och vänd runt.

Servera den gremolatagratinerade torskryggen med persiljeslungad potatis och haricots verts.

Näringsvärde: 651 kcal, 33 g protein, 27 g fett, 43 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir