Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiffar med rostade rotfrukter och getostkräm
Mari Bergman

Färsbiffar med rostade rotfrukter och getostkräm

45 minEnkelt
289,75 kr
4 portioner29,87 kr per portion
Rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker som gifter sig perfekt med varandra.

Rotfrukter
200 gPotatis Fast
1 tskRosmarin - torkad
500 gRödbetor Färsk
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
250 gVanliga morötter
0,5 tskSalt Fint
Färsbiffar
0,5 stGul lök
1 tskSalt Fint
3 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
500 gNötfärs
1 mskSmör
1 mskOlivolja
Getostkräm
2 dlYoghurt för Matlagning
1 tskHonung
2 krmSalt Fint
120 gGetost, Chevre
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rotfrukter: Skölj potatisen och skala morötter och rödbetor. Skär allting i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin och salt och peppar efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 35 min.

3

Färsbiffar: Skala och finhacka gul lök. Blanda nötfärsen med löken, ägg, salt och peppar. Forma biffar och platta ut dem något.

4

Värm en stekpanna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta ut rotfrukterna de sista 15 minuterna och gör plats för biffarna. Sätt in i ugnen igen.

5

Getostkräm: Mixa samman getosten med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera färsbiffarna med de rostade rotfrukterna och getostkrämen.

Näringsvärde: 571 KCAL 37 G PROTEIN 35 G FETT 25 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd