Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Servering | ||
1 msk | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Pepparrot Färsk | |
1 dl | Gräddfil | |
Soppan | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
5 dl | Vatten | |
5 st | Vanliga morötter | |
1,5 st | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Strösocker |
Riv morötterna och koka i vatten tillsammans med med buljongtärningar, vin, finhackad vitlök och grädde i ca en kvart. Smaka av med kryddorna och sockret.
Ta sedan fram din allra finaste mixer, mixa soppan slät och smaka av. Kanske behöver du också reda av soppan med lite idealmjöl om den känns för vattnig. Låt den koka upp igen och servera med gräddfil, riven pepparrot och klippt persilja.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt