Gå vidare till huvudinnehåll
Penne med pumpasås
Malin Andersson

Penne med pumpasås

50 minMedel
85,80 kr
4 portioner 16,02 kr per portion
Lättlagad vegansk varmrätt med butternutpumpa, perfekt till halloween. Toppa gärna pastan med röd chili eller flingsalt.

1 krmChiliflakes
1 mskOlivolja
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
500 gPenne
3 klyftaVitlök Vanlig
400 gKokosmjölk
350 gButternutpumpa, (0,5 st)
0,5 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Pumpasås: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär butternutpumpan i mindre bitar (2x2 cm ca) och lägg dem tillsammans med skalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.

3

Tillaga i ugn ca 20-25 minuter, tills pumpaköttet mjuknat helt.

4

Pasta: Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.

5

Sätt över pumpan och vitlöksklyftorna i en skål tillsammans med ca ½ dl kokosmjölk och mixa slätt med en stavmixer.

6

Häll över mixen i en kastrull, tillsammans med resterande kokosmjölk och låt koka upp.

7

Tillsätt paprikakrydda och chiliflakes. Smaka av med salt och svartpeppar. Om du tycker att såsen är för tjock, späd med lite vatten.

8

Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med pumpasåsen. Toppa gärna med lite persilja, hackad chili och/eller flingsalt.

Bild:

Kerstin Eriksson