Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 150 g | Salami pålägg | |
| 600 g | Kycklingfile Fryst | |
| 125 g | Mozzarellaost | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 3 dl | Jasminris | |
| Tomatsås | ||
| 370 g | Passerade Tomater | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Kycklingfond | |
| 1 krm | Strösocker | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kyckling. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna med skarven neråt i en smord form.
Tomatsås: Mixa ihop passerade tomater, grädde, kycklingfond, vitlök och socker i en blender, matberedare eller med hjälp av en bunke och stavmixer. Smaka av såsen med lite salt och peppar och häll den över kycklingrullarna. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Tillbehör: Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.
Skölj och skär gurkan i bitar och halvera tomaterna. Lägg i en skål och servera till kycklingrullarna.
Näringsvärde: 651 kcal 47g protein 27g fett 52g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID!
Bild:
Linnea Swärd

179,67 kr /kg

236,67 kr /kg

99,95 kr /kg

135,60 kr /kg

85,00 kr /kg

111,80 kr /kg

39,74 kr /kg

65,90 kr /l

51,50 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

230,56 kr /l

22,95 kr /kg