Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsbakad lax | ||
0,5 g | Saffran | |
500 g | Laxfilé | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
Till servering | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 st | Lime | |
4 dl | Basmatiris |
Värm ugnen till 225°C.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Skär laxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form.
Strimla fänkålen tunt och strö ut över laxen. Blanda samman crème fraiche och saffran. Fördela över laxen. Salta och peppra.
Baka laxen i ugn i ca 12-15 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att se så att dess kött är blekrosa och inte längre genomskinligt.
Koka ärtorna enligt anvisning på paketet.
Servera laxen med ris, nykokta gröna ärter och limeklyftor.
Laxen är också god med pasta, exempelvis tagliatelle, för den som föredrar det. Önskas en lite ”såsigare” konsistens kan crème fraichen också spädas med lite grädde.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko