Gå vidare till huvudinnehåll
Hot oil noodles med Oh Mungood bits
Oh Mungood

Hot oil noodles med Oh Mungood bits

15 minEnkelt
295,05 kr
4 portioner39,36 kr per portion
Kinesiska nudelrätt där vi adderar krispiga oh mun bites. En riktigt charmerande rätt som du enkelt svänger ihop på 15 minuter.

1 tskChiliflakes
4 mskRapsolja
360 gVeg. Biffar/Bullar
50 gSalladslök
200 gFärsk bladspenat
1 tskÄppelcidervinäger
2 tskGrönsaksbuljong Eko
2 klyftaVitlök Vanlig
100 gGlasnudlar
2 tskJapansk soja
Till servering
2 mskSesamfrö
0,5 stKoriander - färsk
2 stSalladslök
Instruktioner
1

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ta av från värmen, lägg i spenaten och rör runt, häll av, skölj med kallt vatten, låt rinna av. Lägg i en skål.

2

Strimla de 6 vårlökarna fint, lägg 1/3 åt sidan till garnering. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vårlök, vitlök, chili, buljongpulver, soja och vinäger ovanpå de kokta nudlarna.

3

Stek oh munbitesen i lite olja, direkt från frysen på medelvärme, tills de får fin färg runt om.

4

Hetta upp 4 msk olja tills det börjar ryka. Testa att lägga i en bit salladslök, om det börjar fritera är oljan tillräckligt varm.

5

Häll den heta oljan över salladslöken, vitlöken och resten av toppingen på nudlarna. Rör runt väl så att allt blandas.

6

Fördela nudlarna i 4 skålar, toppa med oh mun bites, vårlök, koriander och sesamfrön.

Bild:

Therese Elgquist