Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Chiliflakes | |
4 msk | Rapsolja | |
360 g | Veg. Biffar/Bullar | |
50 g | Salladslök | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 tsk | Äppelcidervinäger | |
2 tsk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Glasnudlar | |
2 tsk | Japansk soja | |
Till servering | ||
2 msk | Sesamfrö | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 st | Salladslök |
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ta av från värmen, lägg i spenaten och rör runt, häll av, skölj med kallt vatten, låt rinna av. Lägg i en skål.
Strimla de 6 vårlökarna fint, lägg 1/3 åt sidan till garnering. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vårlök, vitlök, chili, buljongpulver, soja och vinäger ovanpå de kokta nudlarna.
Stek oh munbitesen i lite olja, direkt från frysen på medelvärme, tills de får fin färg runt om.
Hetta upp 4 msk olja tills det börjar ryka. Testa att lägga i en bit salladslök, om det börjar fritera är oljan tillräckligt varm.
Häll den heta oljan över salladslöken, vitlöken och resten av toppingen på nudlarna. Rör runt väl så att allt blandas.
Fördela nudlarna i 4 skålar, toppa med oh mun bites, vårlök, koriander och sesamfrön.
Bild:
Therese Elgquist
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko