Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Zucchinifräs | ||
150 g | Fetaost | |
1 st | Zucchini | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
50 g | Valnötter | |
1 krm | Salt | |
400 g | Pappardelle | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
0,5 st | Romansallat | |
125 g | Körsbärstomater |
Zucchinifräs: Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull till pastan.
Dela nötterna i något mindre bitar och rosta dem på medelvärme i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg.
Skölj zucchinin och hyvla smala strimlor på längden med en osthyvel. Skala och finhacka vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini, vitlök, chilipeppar och timjan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.
Zucchinifräs: Sila av pastavattnet men spara 1/2 dl. Blanda försiktigt den nykokta pastan och vattnet med zucchinifräset. Smaka av med lite salt. Smula fetaosten över blandningen och toppa med valnötter. Servera med sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 510 kcal, 19 g protein, 21 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta