Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med zucchinifräs och feta
Mari Bergman

Pasta med zucchinifräs och feta

15 minEnkelt
191,65 kr
4 portioner24,68 kr per portion
Snabbmat när den är som bäst - enkel men supergod pasta toppad med valnötter och fetaost. En riktig vardagsräddare.

Zucchinifräs
150 gFetaost
1 stZucchini
0,5 stChilipeppar Röd
50 gValnötter
1 krmSalt Fint
400 gPappardelle
1 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja, Extra Virgin
2 klyftaVitlök Vanlig
Sallad
0,5 stRomansallat
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Zucchinifräs: Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull till pastan.

2

Dela nötterna i något mindre bitar och rosta dem på medelvärme i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg.

3

Skölj zucchinin och hyvla smala strimlor på längden med en osthyvel. Skala och finhacka vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.

4

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini, vitlök, chilipeppar och timjan.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.

7

Zucchinifräs: Sila av pastavattnet men spara 1/2 dl. Blanda försiktigt den nykokta pastan och vattnet med zucchinifräset. Smaka av med lite salt. Smula fetaosten över blandningen och toppa med valnötter. Servera med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 510 kcal, 19 g protein, 21 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell