Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äpplen | ||
2 msk | Pärlsocker | |
1 tsk | Kanel | |
4 st | Äpplen | |
Kaksmet | ||
3 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Havredryck Naturell | |
2 tsk | Bakpulver | |
1,5 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
Övrigt | ||
0,25 g | Smör | |
0,5 dl | Mannagryn |
Övrigt: Smörj en kakform och bröa den med mannagryn.
Kaksmet: Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
Finfördela det rumstempererade margarinet med en gaffel, eller med fingertopparna, i mjölblandningen tills det blir en grynig massa.
Tillsätt havremjölken och rör ihop till en smet.
Äpplen: Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten. Strö på kanel och pärlsocker,
Grädda mitt i ugnen i 200 graders värme ca 25-30 minuter.
NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1334 kJ 319 KCAL 55g KOLHYDRATER 4g PROTEIN 8g FETT
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla