Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
100 g | Fetaost | |
100 g | Lufttorkad Skinka | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Balsamvinäger | |
400 g | Butternutpumpa | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 krm | Chilipulver | |
1 msk | Olivolja | |
5 dl | Röda Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt |
Hacka lök och vitlök. Skär bort den hårda kanten på pancettan och skär den i små bitar. Stek lök, vitlök och pancetta i olivolja.
Skala och skär pumpan i små tärningar och tillsätt dessa. När löken är mjuk lägger du i pumpa, tomater och linser. Krydda med salt, peppar, balsamvinäger, timjan, paprika, chili. Smula över fetaost och servera med ris.
Näringsvärde: Energi (kcal) 476,5, Protein (g) 26,4, Fett (g) 13,6, Kolhydrater (g) 57,8
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt