Gå vidare till huvudinnehåll
Linsgryta med pumpa och pancetta
Mia Troberg

Linsgryta med pumpa och pancetta

20 minEnkelt
238,75 kr
4 portioner 36,85 kr per portion
Fantastisk god gryta med linser, som du kan äta med gott samvete! Rekvisita: Agneta Livijn

Tillbehör
3 dlJasminris
100 gFetaost
100 gLufttorkad Skinka
1 tskPaprikakrydda
1 stGul lök
1 mskBalsamvinäger
400 gButternutpumpa
1 tskTimjan - torkad
3 klyftaVitlök Vanlig
400 gHela Tomater Konserverade
1 krmChilipulver
1 mskOlivolja
5 dlRöda Linser Förkokta
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
Instruktioner
1

Hacka lök och vitlök. Skär bort den hårda kanten på pancettan och skär den i små bitar. Stek lök, vitlök och pancetta i olivolja.

2

Skala och skär pumpan i små tärningar och tillsätt dessa. När löken är mjuk lägger du i pumpa, tomater och linser. Krydda med salt, peppar, balsamvinäger, timjan, paprika, chili. Smula över fetaost och servera med ris.

Näringsvärde: Energi (kcal) 476,5, Protein (g) 26,4, Fett (g) 13,6, Kolhydrater (g) 57,8

Bild:

Linnea Swärd